Winterblokfluitdag 2019

In 2019 is er weer een winterblokfluitdag! Na succesvolle edities in 2012, 2013 en 2016 organiseren we een speeldag voor blokfluitisten op zondag 3 februari 2019, in Tielt. Deze speeldag vindt plaats in Pro Musica, Tieltse ateliers voor muziek, woord en dans, Stationstraat 67, 8700 Tielt. Onderaan deze pagina vind je een plan van de academiebuurt.

Ook dit keer hebben we een topbezetting aan leraars gevonden: vanuit Vlaanderen zijn Jan Devlieger, Nathalie Fransen, Joris Van Goethem en Tom Beets paraat, en we laten Jan Van Hoecke  speciaal overvliegen vanuit Zwitserland!

Er zijn twee programma’s; het gewone programma, en een speciaal programma voor de jongeren, Young Air-Force.

Gewone programma: Klik hier voor een geupdate overzicht van alle werken die gespeeld worden. Let op: dit is een verbeterde versie die duidleijker is dan de emailversie. We starten de dag met een werk allemaal tesamen. Vervolgens zijn er vier sessies waarbij je binnen je niveau zelf kan kiezen wat je wil doen. Er zijn elke sessie twee of drie opties per niveau. Elke optie wordt gegeven door een andere leraar. Je maakt deze keuze zelf, op voorhand thuis of op het moment zelf.

Van een aantal werken bezorgen we op voorhand de partijen ter studie (niet van alle werken). Voor deze dag zijn er enkele minimale niveauvereisten. Klik hier om de detailvereisten te bekijken. Let op: ook de niveaubenaming is nieuw.

Young Air-Force: Dit programma telt 18 inschrijvingen en staat onder leiding van Joris en Nathalie. Het repertoire bestaat uit Dietrich Schnabel’s Traumgesichte, de Latin American Dances van Marg Hall en meer. De partijen van Schnabel en Hall worden verdeeld en verstuurd per email. De locatie en dagindeling volgt deze van het gewone programma. Er is geen toonmoment.

(vanaf 9u30 welkom) 
10.00-11.15    sessie 1
11.30-12.45    sessie 2
(13.00 lunch)
14.00-15.15    sessie 3
15.30-16.30    sessie 4
(16.30 pauze)
17.00-18.00    sessie 5

Eten: Inbegrepen in de deelnameprijs zijn koffie, thee, fruitsappen, koekjes en fruit tijdens de pauzes en een uitzonderlijk fantastische en gevarieerde koude en warme lunch, vers bereid. De vegetariërs komen probleemloos lekker aan hun trekken!

Meebrengen: Potlood, instrumenten, je partijen (zie email) en goed humeur. Ben je een trotse bezitter van grote basfluiten, breng ze dan zeker mee! Vergeet ook zeker je pupiter niet.

Locatie en bereikbaarheid: Tielt ligt te midden van de grote steden Kortrijk, Gent en Brugge. Let op hoewel deze grote steden goede treinconnecties hebben moet je rekening houden met de weekendregeling van de Belgische spoorwegen (www.nmbs.be). Tielt is vlot bereikbaar met de trein, maar het kan betekenen dat je vroeg moet opstaan en laat thuiskomt. We organiseren carpool. De carpool info krijgen deelnemers per email. Samenrijden is niet alleen ecologisch, maar ook efficiënt en gezellig. Dat promoten we graag. Met de wagen naar Tielt komen gaat probleemloos op een zondag, en parking is er alom op locatie.

Overnachting: Wie er graag een weekendtripje van maakt, kan terecht op vele slaapgelegenheden op korte afstand van de academie. Zoek best even via Booking.com. Via de link www.booking.com/s/11_6/tom49961 of https://booking.com/s/76_4/nele0n69 krijg je € 15 korting!

Contactgegevens:
Organisatie, Nele Nuytten, +32 (0)497 90 35 19
Organisatie, Tom Beets, +32 (0)498 32 89 78
Young Air-Force, Eline Accoe, 0492 62 63 68
Juridische informatie:
Blokfluitdagen vzw
Eikstraat 35, B-3360 Korbeek-Lo, België
Ondernemingsnummer 0452396023

Fotografie:
De organisatie maakt foto’s voor het archief en voor selectieve publicatie op de facebook pagina en de website van de Blokfluitdagen. Wilt u in geen enkel geval herkenbaar zijn op een foto, laat het ons dan weten.
Disclaimer:
De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, schade of diefstal in de academie of op de parking.