Luitfestival

Onderstaande informatie betreft editie 2018. Nog even geduld…

In 2018 vinden luitisten en theorbespelers voor de derde keer de weg naar het Festival. De luit tweedaagse staat onder leiding van specialiste in het veld Sofie vanden Eynde (bio) en vindt plaats in het Conservatorium te Mechelen.

Het luitfestival kent twee onderdelen, de LUITDAG op vrijdag en de LUITORKESTDAG op zaterdag. Download de folder hier.

VRIJDAG 24 AUGUSTUS: LUITDAG

Op vrijdag is er de gewoonlijke luitdag. Het Europese luitrepertoire staat hier centraal, luitisten (en theorbespelers) met minstens twee jaar ervaring zijn welkom en er wordt zowel tutti als in twee niveaugroepen gemusiceerd. Een deel van het repertoire wordt zes weken voor de luitdag via email bezorgd ter voorbereiding. A=440 hz. We verwelkomen een maximum van 12 spelers, die op de dag zelf ingedeeld worden in twee niveaugroepen. De luitdag vindt plaats in het conservatorium op de benedenverdieping en staat apart van de blokfluit- en gambacursus. De deelnameprijs bedraagt € 60 voor vroege vogels. Dit bedrag geldt tot en met 30 april. Hierin zijn vijf samenspelsessies, een avondmaal van drie gangen (exclusief drank) en het avondconcert inbegrepen. Na 30 april vervalt de vroegboekkorting en is de deelnameprijs € 75. De inschrijvingen starten op 1 april.

ZATERDAG 25 AUGUSTUS: LUITORKESTDAG

Samenspel met luiten kent een rijke traditie in Europa. Zaterdag strijkt het Europese Luitorkest bestaande uit luitisten van alle Europese landen, neer in Mechelen. Het project is een geesteskind van de Italiaande luitist Gian Luca Lastraioli. Het orkest bereidt zich daar onder leiding van Sofie vanden Eynde (bio) voor op een avondvullend concert in Utrecht op 31 augustus. Misschien brengen ze te Mechelen al een kort voorproefje van dit concert?! Wat een grandioos project! De deelnameprijs bedraagt € 40. Hierin zijn vijf luitorkestsessies, een avondmaal van drie gangen (exclusief drank) en het avondconcert inbegrepen. De inschrijvingen starten op 1 april.

De dagindeling van het luitfestival is als volgt:

vanaf 08u30: onthaal
09u00: samenspelsessie
10u30: pauze
11u45: samenspelsessie
12u00: middagpauze
13u30: samenspelsessie
14u30: pauze
15u00: samenspelsessie
16u00: pauze
16u30: samenspelsessie
18u00: avondmaal
20u00: concert

de toegang tot de concerten en het avondmaal op vrijdag en zaterdag is inbegrepen in de deelnameprijs.

De on-line inschrijvingen voor 2018 zijn afgesloten. Er kan nog ter plaatse worden ingeschreven.

Vragen omtrent dit onderdeel van het festival? Gebruik onderstaand contactformulier.

naam
e-mail
bericht