Gambafestival

Onderstaande informatie betreft editie 2018. Nog even geduld…

Ook in 2018 heten we gambisten hartelijk welkom! Drie dagen lang staat het consortspel centraal in deze gambaworkshop. Spelers van alle niveaus zijn welkom, van beginner tot doorgewinterde consortspeler en conservatoriumstudent. Er wordt gewerkt in drie niveaugroepen, die net zoals in vorige jaren weer door fantastische docenten geleid gaan worden. Het docententeam bestaat uit Piet van Steenbergen (bio), Piet Stryckers (bio), Benoît vanden Bemden (bio), Thomas Baeté (bio) en Freek Borstlap (bio).

Pieter Vandeveire (bio), Joris Van Goethem (bio) en Piet Van Steenbergen (bio) en Lieve Daelman verzorgen dit jaar de workshops ‘try-a-viol” voor de blokfluitspelers zodat ook zij de kans krijgen om de ‘beenviool’ te ontdekken.

Download de flyer van het gambaprogramma hier.

We werken elke dag met een verschillend thema:

VRIJDAG 24 AUGUSTUS: The Favourites.

De leraars van de dag brengen hun persoonlijke favorieten uit de gambaconsortliteratuur mee. Alles is mogelijk! Docenten: Piet Stryckers, Piet van Steenbergen, Freek Borstlap

ZATERDAG 25 AUGUSTUS: Cancionero!

Cancionero’s alom, polyfonie van grootmeesters Ortiz, Cabezon en Morales evenals dansen en liederen uit de tijd van Cervantes. Docenten: Thomas Baeté, Piet van Steenbergen, Freek Borstlap

ZONDAG 26 AUGUSTUS: Jacobijnse consortmuziek.

Alfonso Ferrabosco de jongere werd gambist in dienst van Elisabeth I en bleef aan het hof werken tot zijn dood. Hij componseerde talrijke populaire masques tijdens de regering van James I. We werken deze dag rond intieme theatermuziek en grote polyfone werken. In de Jacobijnse fantasia’s en in nomine’s van Ferrabosco klinkt innovatie, kleur, weemoed en verfijning. Docenten: Piet Strykers, Freek Borstlap, Benoît vanden Bemden.

Deelnameprijs: Tot en met 30 april genieten deelnemers van een vroegboekkorting. Deelname op vrijdag of zaterdag kost dan € 60 per dag. Inbegrepen zijn samenspelsessies, avondmaal en concert. Op zondag zijn er enkel samenspelsessies en bedraagt de deelnameprijs € 50. De vroegboekkorting, net zoals andere mogelijke kortingen zijn terug te vinden in het inschrijvingsformulier. Vanaf 1 mei gelden de volgende tarieven: vrijdag en zaterdag € 75/dag en zondag € 60.

Het gambaprogramma vindt plaats in het conservatorium op de eerste verdieping en staat apart van de blokfluit- en luitcursus. De dagindeling is als volgt:

vanaf 08u30: onthaal
09u00: samenspelsessie 1
10u30: pauze
10u45: samenspelsessie 2
12u00: middagpauze
13u30: samenspelsessie 3
14u45: pauze
15u00: samenspelsessie 4
16u15: pauze
16u30: samenspelsessie tutti
18u00: avondmaal feestzaal (einde op zondag)
20u00: concert

de toegang tot de concerten en het avondmaal op vrijdag en zaterdag is inbegrepen in de deelnameprijs.

De inschrijvingen voor het gambaprogramma zijn afgesloten.